GASTENBOEK

Wie kent Stayokay beter dan onze gasten? Daarom laten we hen graag aan het woord om hun ervaringen te delen. Bovendien geven zij de leukste insider-tips voor jouw verblijf.

SHARON EN HAAR GEZIN IN DORDRECHT

“Afgelopen week mochten we in een Wikkelhuisje verblijven van Stayokay in Dordrecht, bij de Biesbosch. Echt té leuk, die huisjes. Ook al is het een tiny house, ik en mijn gezin (man, drie kinderen) hebben ons heel goed vermaakt en het was ruim genoeg. De wikkelhuisjes zijn duurzame huisjes gemaakt van gerecycled karton. Tof om zo’n leuk project van dichtbij te bewonderen!"

"Ik was nog nooit van mijn leven in de Biesbosch geweest, of in Dordrecht, dus dit was direct de ultieme kans om te ontdekken. Wat een prachtige stad en wat een heerlijke natuur! Van Stayokay krijg je ontbijt wanneer je in het hostel of Wikkelhuis verblijft, dus dat was al geregeld. We hebben verder buiten de deur geluncht in Dordrecht, en voor het avondeten heb ik in het Wikkelhuis gekookt. Met een drukke dag eet ik liever in het huisje, zodat de kinderen daar nog even kunnen ontladen. Ik had van tevoren boodschappen gehaald, zodat we dit niet tijdens de trip hoefden te doen.”

SHARONS DRECHTSE DAGEN

Dag 1

“Op dag 1 zijn we voor het inchecken bij Villa Augustus taart gaan eten, koffie gedronken, in de speeltuin gespeeld en door de prachtige tuin gelopen. Daarna ingecheckt, ons wikkelhuis bewonderd en daar omheen gespeeld. Ook hebben we even in de speeltuin van Stayokay rondgehangen. Vervolgens gedineerd, kinderen in bed gelegd, en genieten van de rust. Als je Deet meeneemt kun je langer genieten, haha!”

Dag 2

“Op dag 2 zijn we na het ontbijt op pad gegaan met een tas fruit naar het Biesbosch Museumeiland. We hebben hier eerst rondgelopen en daarna een rondvaart gemaakt. Voor mijn zoon (4) was dit het hoogtepunt. Vervolgens zijn we via de haven naar Huis van Gijn gegaan. Hier was er spelletjesmiddag en leerden onze kinderen dienstknechtje te zijn. Dit was het hoogtepunt voor mijn dochter (6)!”

Dag 3

“De volgende ochtend ontbeten we weer lekker bij Stayokay. We deden nog even een koffie in Villa Augustus, waarna we gingen lunchen bij Shirestal Griendheuvel theetuin. Hier kun je vele soorten muntthee bestellen, het is echt een mooie plek voor de liefhebber. Het was toen tijd om naar huis te gaan, uit te pakken, en te wassen. Gelukkig stond de maaltijd al gepland en waren de boodschappen al gedaan!"

STAYOKAY DORDRECHT

WIKKELHOUSE

• Slapen in de natuur

• Opgemaakt tweepersoonsbed en stapelbed

• 2-pits-kookstel met pannenset

• Servies en bestek voor 4 personen

• Een Nespresso koffiezetapparaat

• Gemaakt van gerecycled karton

• Een koelkast

• Met uitzicht op het water

Blogger Sharon Numan beheert Voedzo.nl, een blog over gezond eten & gezond leven. Ook in het Wikkelhouse heeft ze lekkere gerechten klaargemaakt. Benieuwd naar haar recepten en het volledige verslag van haar verblijf in Dordrecht?
Ga dan snel naar haar website!

JAN'S BREAK IN BUNNIK

“Ik kom hier al sinds jaar en dag. Vroeger, toen ik nog in Utrecht woonde, kwam ik hier vaak tijdens het fietsen. Ik maakte dan een rondje richting Wijk bij Duurstede en kwam hier eigenlijk altijd wel voor een korte pauze. Heerlijk."

“Nu ik in Bunnik woon, kom ik hier vooral om met mensen af te spreken en te genieten van een kopje koffie. Maar het is ook een mooie stop tijdens het wandelen! Het is een enorm fijne plek, dus ik kom hier eigenlijk elke week wel een keer. Soms zelfs wel vaker! En het leuke daarvan is dat je vaak dezelfde mensen ziet. Zo komt de Utrechtse dichter Ingmar Heytze hier regelmatig. Logisch, want het is een prachtige plek, dus ook voor een dichter een inspirerende omgeving.”

JAN OVER HET HOSTEL

“Stayokay Bunnik is een mooie rustige plek midden in de natuur. Ik kom hier vooral vanwege de rust en gezelligheid. Dat is altijd al zo geweest. Natuurlijk is het wel veranderd in de loop der jaren. Veelal ten goede hoor, het is nu een stuk mooier en moderner dan vroeger toen het nog een NJHC-herberg was. Het personeel is ook erg vriendelijk. Vroeger werkten er niet zo veel mensen. Uiteraard is de omgeving nu ook populairder en drukker dan vroeger. Maar zeker doordeweeks kun je optimaal genieten van de natuur.”

BELEEF BUNNIK!

Fort bij Rijnauwen

In de buurt van Bunnik ligt een indrukwekkend fort uit de 19e eeuw. Dit is het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie die liep van de Zuiderzee tot de Biesbosch.

Het Kromme Rijnpad

Rondom Bunnik loopt het bijzondere Kromme Rijnpad, een prachtig wandelpad van 29km dat de loop Kromme Rijn volgt langs natuurlijkvriendelijke oevers. Een geweldige plek om wild te spotten!

STAYOKAY BUNNIK

IN HET BOS & BIJ DE STAD

• Bar en terras

• Privékamers en gedeelde kamers

• Inclusief ontbijt

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk

• Gratis parkeren