ACTIVITEITEN DIE EEN REIS WAARD ZIJN

Met zijn gekleurde bladeren en fijne nazomerzon biedt de herfst het perfecte decor voor evenementen in eigen land. Plak er een overnachting aan vast en je bent er écht tussenuit.

6 oktober

HRFST FESTIVAL

13 - 14 oktober

STRONG VIKING BROTHER EDITION

17 - 21 oktober

AMSTERDAM DANCE EVENT

19 - 21 oktober

ROOTS IN THE WOODS

25 - 28 oktober

WILDLIFE FILM FESTIVAL

4 november

WILDPLUKKEN OP STERRENNIVEAU

8 december

SCHEVENINGEN LIGHT WALK

14 - 16 december

KERSTMARKT DORDRECHT

HRFST festival

• Wanneer: 6 oktober

• Kosten: € 19,50

• Dichtstbijzijnde Stayokay: Utrecht - Bunnik

De dagen worden korter, de mouwen langer en het bier donkerder. HRFST festival bestaat uit drie intieme area’s waar de fijnste techhouse en deephouse wordt gedraaid. Het feestje is niet compleet zonder een bockbier in je hand en de laatste nazomerzonnestralen op je bol.

Strong Viking Brother Edition

Wanneer: 13 en 14 oktober

Kosten: tussen € 58,30 en € 69,30

Dichtstbijzijnde Stayokay: Haarlem

Laat het beest in jezelf los tijdens deze moddervette obstacle run in Spaarnwoude! Ga samen met je vrienden als echte Vikingen het parcours van 7, 13 of 19 kilometer te lijf. Deze speciale Brother Edition is de afsluiter van het obstacle run-seizoen in Nederland en belooft veel coole obstakels en héél veel modder.

Amsterdam Dance Event

Wanneer: 17 tot en met 21 oktober

Kosten: varieert per evenement

Dichtstbijzijnde Stayokay: Amsterdam Vondelpark

De festivalzomer is voorbij, maar een van ’s werelds grootste elektronische festivals moet nog beginnen: Amsterdam Dance Event. Zo’n 350.000 mensen komen naar Amsterdam om te dansen op de grootste namen in diverse poppodia en clubs. Overdag kun je je kennis over elektronische muziek bijspijkeren tijdens lezingen, presentaties en workshops.

Roots in the Woods

Wanneer: 19 tot en met 21 oktober

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Apeldoorn

Roots in the Woods biedt alles wat je nodig hebt: goed eten en drinken, verrassende theatervoorstellingen en lekkere muziek. En dit fijne, gratis herfstfestival is ook nog eens kidsproof! Het Beekpark in Apeldoorn wordt verdeeld in twee gebieden: de Kidsarea en het Rauw en Ruig- gebied voor de volwassenen. Op de scheiding vind je een terras waar de hele dag acts en muziekoptredens plaatsvinden.

Wildlife Film Festival

Wanneer: 25 tot en met 28 oktober

Kosten: per film € 8, passe-partout € 60

Dichtstbijzijnde Stayokay: Rotterdam

Zelfs op een koude, gure herfstdag kun je nog van de mooiste flora en fauna genieten. Gewoon lekker warm, vanuit je luie bioscoopstoel! Wildlife Film Festival toont je vier dagen lang de beste natuurdocumentaires en -films. Daarnaast zijn er Q&A’s met de makers, lezingen, thema-avonden én is er een kinderprogramma.

Wildplukken op sterrenniveau

Wanneer: 4 november

• Kosten: € 99,-

• Dichtstbijzijnde Stayokay: Arnhem

Edwin Flores is Professioneel Wildplukker. Hij plukt onder andere wilde kruiden en paddenstoelen voor sterrenchefs. Jij hebt de kans om met hem mee op ontdekkingstocht te gaan! Je maakt een prachtige wandeling, op zoek naar culinaire wildpluk. Na afloop gaan jullie de wildpluk verwerken in een door Edwin voorbereide warme maaltijd.

Scheveningen light walk

Wanneer: 8 december

Kosten: € 22,50

Dichtstbijzijnde Stayokay: Den Haag

Op deze donkere decemberavond verandert Scheveningen in een sprookje. Dit wandelevenement start bij de Pier en leidt je langs de mooiste plekjes van de Haagse badplaats. Onderweg kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken. Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km.

Kerstmarkt Dordrecht

Wanneer: 14 tot en met 16 december

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland ligt in Dordrecht! Dat vraagt om een bezoekje. De binnenstad wordt met honderden kramen en meerdere podia volledig omgetoverd in kerstsfeer. Na het shoppen plof je met een glühwein neer op een van de muzikale winterterrassen. Vergeet niet een stop te maken bij het Kersttheater in de Grotekerkstuin.

Voor welk uitje gaan jullie deze herfst? Gooi het in de groep!