MET DE VOETEN IN HET ZAND

Je verwacht het misschien niet, maar een dagje stad valt prima te combineren met een dagje strand. De meeste grote steden kennen namelijk een stadsstrand waar je lekker met de voeten in het zand kunt zitten. Onder de rook van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam vind je prachtige stranden waar het heerlijk toeven is!


STRAND OOG IN AL

SCHEEPJES KIJKEN

‘Op het topje’ van de wijk Oog in Al in Utrecht bevindt zich een bijzondere plek: Strand Oog in Al (Soia). Utrecht is een bruisende stad en Soia is de ideale plek om te relaxen aan het water en te kijken naar voorbijgaande schepen. Bij het strandpaviljoen kun je terecht voor een lekkere lunch, borrel of diner.

Op Soia vinden verder talloze leuke evenementen plaats. Het stadsstrand is met een omheinde speeltuin bovendien volledig kindvriendelijk. Niet gek dus dat Soia in de zomer een bonte verzameling is van jong en oud!

OVER SOIA

Openingstijden: dinsdag t/m zondag

Maanden: van april tot oktober (af te huren in wintermaanden)

Afstand Soia – Stayokay: 14 minuten met de fiets

TOPTIP! Yogales

Zin om je dag relaxt te beginnen? Elke zaterdag en zondag wordt er yogales gegeven op het dakterras van het strandpaviljoen. Iedereen is welkom, ook als je je nog nooit hebt gewaagd aan yoga. Voor elke les is plaats voor 18 deelnemers. Inschrijven kan op de site van Yoga Vida.

Jeroen over Stayokay Utrecht Centrum:

"Wat een gezellige plek met een mooi uitzicht op de Neude"

STAYOKAY UTRECHT CENTRUM

IN HET KLOPPENDE HART VAN DE DOMSTAD

Stayokay Utrecht Centrum ligt aan de Neude, ofwel het gezelligste plein van de stad! Hier wemelt het van de knusse terrasjes in eeuwenoude panden en voor de shopaholics zijn er vele winkels op loopafstand. Stayokay Utrecht Centrum is het perfecte startpunt om de Domstad te ontdekken.


In het hostel vind je bovendien het restaurant The 5th waar je heerlijk kunt eten na een dag struinen door de stad. Zelfs ’s nachts stopt de beleving niet, want gezinnen kunnen logeren in onze unieke nijntje-kamer! Utrecht is de geboortestad van nijntje-tekenaar Dick Bruna, dus een dergelijke kamer mag natuurlijk niet ontbreken.

• Restaurant en bar
• Privékamers en gedeelde kamers (én unieke nijntje-kamer!)

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk

KRALINGSE PLAS

EEN OASE IN DE STAD


Rotterdam heeft veel stadsstranden, maar de Kralingse Plas is toch wel één van de mooiste. Met de Rotterdamse skyline op de achtergrond kun je dit stadsstrand echt een oase noemen. De Kralingse Plas is onderdeel van een recreatiegebied met onder meer het Kralingse Bos, een golfbaan en een natuurspeeltuin.

Op de plas mag je zeilen en varen met kleine bootjes. In de buurt zijn bovendien leuke restaurantjes, waaronder een pannenkoekenhuis en een brasserie. Goed om te weten is dat je in het Kralingse Bos op bepaalde plekken mag barbecueën.

Over Kralingse Plas & Bos

Openingstijden: altijd open

Afstand Kralingse Plas – Stayokay: 13 minuten met de fiets

De Kraal

In het Kralingse Bos ligt De Kraal, een kinderboerderij waar kinderen spelenderwijs alles leren over de natuur. Er worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals het jaarlijkse schaapscheerfeest en een cursus dierverzorging. De boerderij heeft drie huisjes, een pleintje, een knuffelweide en een speeltuin.

Toegang: gratis

Openingstijden: dagelijks van 8:30 tot 16:30

Monumentale molens

Aan de oostzijde van de Kralingse Plas bevinden zich de eeuwenoude snuif- en specerijenmolens De Ster en De Lelie. In beide molens worden nog steeds specerijen gemalen, een unicum. De Ster en De Lelie zijn allebei te bezichtigen. Binnen vertelt de molenaar je alles over het malen van specerijen, het maken van snuiftabak en de geschiedenis van deze monumentale molens.

Toegang: gratis (fooienpot aanwezig)

Openingstijden: zaterdag van 14:00 tot 16:30 (2e zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00), woensdag van 10:00 tot 16:00

Waterpret

In de zomer kun je allerlei spetterende watersporten beoefenen op de plas, waaronder varen, kanoën en surfen. Bij zeilschool De Lelie is het mogelijk om een zeilbootje te huren. Ook kunnen mensen van alle leeftijden hier zeillessen te nemen. Wel alvast één tip: bij mooi weer zijn de bootjes erg gewild, dus wees er snel bij!

Toegang: nvt

Openingstijden: bootverhuur 22 april t/m 13 oktober

STAYOKAY ROTTERDAM

SLAPEN IN EEN KUBUS

Rotterdam is één groot architectonisch hoogstandje, en dan mag Stayokay niet achterblijven. In Stayokay Rotterdam verblijf je daarom in een van de markante kubuswoningen van architect Piet Blom! Deze kunstzinnige kubuswerken zijn ook van binnen echte eyecatchers. Dankzij de grote ramen krijg je een bijzonder perspectief van Rotterdam voorgeschoteld. Kijk naar links en je ziet de bedrijvige Rotterdamse zakenwereld met de bekende wolkenkrabbers. Kijk naar rechts en bewonder het romantische deel van Rotterdam, met dobberende oude boten in de haven en knusse restaurantjes aan de kade. Aan jou de keuze: welk Rotterdam ga je vandaag bezoeken?

• Restaurant en bar

• Privékamers en gedeelde kamers

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk


BLIJBURG AAN ZEE

DAAR WORD JE BLIJ VAN!

Loop onder de houten entreepoort van Blijburg door en je laat Amsterdam volledig achter je. Blijburg, gelegen op het Haveneiland in IJburg, is één van de meest opvallende stadsstranden van Amsterdam.

Met een grote strandtent waar je heerlijk kunt eten, de karakteristieke Kapel en een prachtig uitzicht over het IJ is het er altijd gezellig druk. Blijburg kenmerkt zich door een losse, ontspannen sfeer en leuke evenementen op het strand, in de Kapel, of in de ‘geheime’ Club Bizar onder het restaurant. Eén van deze evenementen is een superleuke dj-workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Mixen, beatmatchen, scratchen: alle trucs passeren de revue.

OVER BLIJBURG

Openingstijden: dagelijks van 08:30 tot ‘zolang het gezellig is…’

Afstand Blijburg – Stayokay: 25 minuten met de fiets

Laatste kans!

Deze zomer is jammer genoeg de laatste kans om te genieten van Blijburg aan Zee. Op 1 oktober moet Blijburg sluiten vanwege woningbouw. Maar juist om die reden pakt het stadsstrand nog één keer flink uit met evenementen voor jong en oud. Grijp dus deze laatste kans!

Bas over Stayokay Amsterdam Oost:

"Superplek om een weekendje Amsterdam te doen!"

STAYOKAY AMSTERDAM OOST

OVERBLIJVEN OP SCHOOL

Stayokay Amsterdam Oost bevindt zich in een voormalig schoolgebouw uit 1900. Maar het is absoluut geen straf om hier over te blijven! Je slaapt namelijk in volledig gerenoveerde kamers met een eigen badkamer. Het hostel heeft een restaurant en deelt het schoolgebouw met een bioscoop en theater. Zo heb je niet alleen de gemakken die je van ons kent, maar is het ook geen moeite om ’s avonds nog even een filmpje te pakken. Stayokay Amsterdam Oost bevindt zich bovendien op een kwartiertje fiets- of tramafstand van het centrum.

• Restaurant en bar

• Privékamers en gedeelde kamers

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk

Met wie ga jij naar het strand deze zomer? Prik alvast een datum!