(H)EERLIJK ETEN!

Lekker eten is een onmisbaar onderdeel van een geslaagde vakantie. Bij jouw hostel kun je daarom alle kanten op met een uitgebreid ontbijt, lunch, diner óf barbecue. Onze restaurants en eetgelegenheden bewijzen dat duurzaamheid en smaakvol eten perfect samengaan.

THE 5TH

DÉ FOOD HOTSPOT VAN UTRECHT

Waar moet een plek aan voldoen, zodat je je écht thuis voelt? Je moet er in alle rust kunnen werken en studeren, het moet er comfortabel zijn om te chillen, gezellig genoeg om te hangen met vrienden en het eten en drinken moet er (h)eerlijk zijn. Mix deze voorwaarden en je hebt The 5th, onze nieuwste hotspot! Gelegen op de eerste verdieping van Stayokay Utrecht.


Met openingstijden van 07.30 – 00.00 kun je letterlijk op ieder moment van de dag bij ons terecht. Katertje? Leef je uit tijdens ons uitgebreide ontbijtbuffet! Deadlinestress? Strijk neer in onze glass room, een aparte vergaderruimte, en maak gebruik van onbeperkt koffie voor € 7,50. Vrijmibo? Terwijl jij geniet van livemuziek maken wij een borrelplank vol verse, lokale lekkernijen voor je klaar. Zien we je snel?

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier de menukaart.


Deel nu deze duurzame hotspot met je vrienden!

BARBECUE AAN DE MAAS

Als je een barbecueliefhebber bent, zit je bij Stayokay gebakken! Rondom de meeste hostels liggen gezellige plekken om te barbecueën. Neem Stayokay Maastricht. Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij een overheerlijke barbecue op het mooiste terras aan de Maas!

Proef de streeksteak!

Ook in Maastricht verzorgen wij het eten. Hierbij kiezen we bewust voor streekproducten en duurzaam eten. Denk aan varkensvlees van een Duroc scharrelvarken en het rundvlees van een Blanc Blue Belge rund. Natuurlijk kun je ook genieten van zalmfilet of garnalen en zijn er volop mogelijkheden voor een vegetarische of halal barbecue. Mét salades, sauzen en brood. Zelfs als je niet zo’n grillmaster bent, kunnen we je hierbij helpen. En heb je een allergie of volg je een dieet? Geef het aan ons door en we houden er rekening mee.

Biermarinade

Marineer je barbecuevlees in bier! Waarschijnlijk heb je toch al een flesje bij de hand… Een ‘biermarinade’ maakt de vezels zacht, waardoor het vlees erg mals wordt. Bovendien is het een stuk gezonder omdat er minder schadelijke stoffen vrijkomen.

Vis bereid?

Ga dan met een halve citroen langs het rooster. Op deze manier verwijder je de vissmaak en -geur. Zo is je barbecue meteen klaar voor die lekkere spiesjes die je al een tijdje vragend aankijken...

En het toetje?

Een toetje bereiden op de barbecue klinkt lastig, maar er zijn heerlijke mogelijkheden. Wikkel bijvoorbeeld een banaan in aluminiumfolie en leg hem op het rooster als je klaar bent met de rest. Serveren met wat fruit en slagroom, en smullen maar!

60%

van de mannen vindt zichzelf de beste barbecuer van de familie…

(Bron: Nationaal BBQ-onderzoek 2017 Vereniging van Keurslagers)

VITAMINEN OP EEN STOKJE

In onze hostels vinden wij het belangrijk dat je weet wat je eet. Of het nou gaat om de zuivel bij het ontbijtbuffet, de befaamde Stayokay XXL burger óf de ijsjes. In al onze hostels verkopen wij namelijk NICE, duurzame en biologische fruitijsjes afkomstig uit een kleine ijsfabriek in Friesland.

NICE is ontstaan uit liefde voor puur en gezond eten. Zo is het fruit afkomstig van biologische fruittelers uit eigen land. De appels en peren komen uit de Flevopolder en de frambozen uit Zeeland. De telers kiezen voor een duurzame manier van werken: zonder bestrijdingsmiddel, voor een gezonde bodem én een goede leefomgeving voor insecten als de bij.

Het productieproces van de fruitijsjes is eigenlijk precies zoals je het thuis ook zou doen. Er wordt een mengsel gemaakt van heel fruit, vers gezette thee en met de hand gehakte muntblaadjes. Deze ‘smoothie’ wordt in de ijsvormpjes gegoten en bevroren. De smaak, de vezels en de vitamines blijven behouden.

ZOMERTIP

Maak eens een cocktail van een NICE ijsje.

Vul een cocktailglas met een bodempje gin, voeg er verse munt en fruit aan toe en steek er een ijsje aan. Laat de zon zijn werk doen et voilà, je eigen duurzame cocktail!

8

Er zijn wel acht verschillende smaakcombinaties!

Puur aardbei, frisse peer, framboos hibiscus, watermeloen munt, bosbes earl grey, appel citroen, peer sinaasappel, appel aardbei

100%

NICE werkt toe naar een 100% biologisch afbreekbare verpakking

WIST JE DAT...

  • De ijsjes door ijsmakers in een energieneutrale ijsfabriek worden gemaakt?
  • Je de ijsjes ook heel leuk als dessert kun serveren? Smelt grove stukjes Tony Chocolony in een pannetje, dip het ijsje erin en versieren maar!