GASTENBOEK

Wie kent Stayokay beter dan onze gasten? Daarom laten we hen graag aan het woord om hun ervaringen te delen. Bovendien geven zij de leukste insider-tips voor jouw verblijf.

Rosa's familievakantie op Texel

Rian over haar bijzondere schoolreizen

Rafaela op ontdekkingstocht in Amsterdam

ROSA EN HAAR GEZIN OP TEXEL

"We hebben veel gedaan op Texel! Er is echt van alles te doen. Voor mijn dochter Laura was het hoogtepunt dat ze een lammetje de fles mocht geven in boerderij De Bonte Belevenis. Dit vond ze echt geweldig. Deze boerderij is een aanrader tijdens een vakantie met kinderen op Texel!


We zijn ook naar Ecomare geweest, echt een uitstapje dat niet mag ontbreken tijdens een vakantie op Texel. Heel leuk om meer te weten te komen over zeehonden en de werkwijze van Ecomare.


Zelf vond ik het heel mooi om lekker door het duingebied te wandelen en te hardlopen. De combinatie van prachtige natuur en strand maakt Texel voor mij erg bijzonder."

ROSA'S TIPS VOOR TEXEL!

Schapenboerderij Texel

"Dit is hartstikke leuk om naar toe te gaan met kinderen, want ze mogen hier lammetjes knuffelen! Echt heel leuk om te doen. Iedere dag is er om 11:00 uur een demonstratie schapendrijven. Boerin Mariska geeft uitleg over het bedrijf, de schapen en laat zien hoe de twee honden de kudde schapen bij elkaar drijven. Dit mooie Texelse bedrijf is echt een bezoek waard."

De Bonte Belevenis

"De Bonte Belevenis is een boerderij, bakkerij, theeschenkerij en bierbrouwerij waar kinderen van alles zelf kunnen maken. Ieder kind kan een ambachtenkaart kopen waarmee hij of zij mee kan doen aan de activiteiten. Zo kon mijn dochter Laura er kaarsen, zeep, papier en brood maken. We dronken thee in de gezellige theeschenkerij. Daarnaast is er een leuke speeltuin en zijn er allerlei dieren te zien. Het hoogtepunt van de dag was dat Laura een lammetje de fles mocht geven. Ze vond dit echt fantastisch!"

Wandelen

"Wij hebben gewandeld in het mooie duingebied én met Laura een korte wandeling gemaakt in het bijzondere natuurgebied de Sluftervallei. Dit is een stukje natuur tussen land en zee in dat regelmatig onder water stroomt. Daarnaast hebben we een wandeling gemaakt door het duinpark bij Ecomare. Dit is een korte wandeling van ongeveer een uurtje waarbij kinderen allerlei opdrachten krijgen over dieren die in het duingebied leven."

ROSA OVER HAAR VERBLIJF

"Laura was erg blij met de leuke speeltuin achter het hostel met kabelbaan, schommels en een glijbaan. In het hostel is een kast met kinderenboeken en spelletjes. Bovendien staat er een knutseltafel waar mijn dochter zich goed kon vermaken. Aan alles is te merken dat er aan kinderen gedacht is.


In de avond konden mijn man en ik een lekker Texels biertje drinken in het Stayokay café terwijl onze dochter lag te slapen op de kamer. In de ochtend konden we aanschuiven bij het lekkere uitgebreide ontbijtbuffet. Heerlijk!”

STAYOKAY TEXEL

UITWAAIEN OP DE WADDEN

• Bar en terras

• Privékamers en gedeelde kamers

• Inclusief ontbijt

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk

• Gratis parkeren

RIAN OVER HAAR BIJZONDERE SCHOOLREIZEN

"Wij komen al 12 jaar bij Stayokay, sinds ik afdelingsleider ben. De keuze voor Stayokay is makkelijk gemaakt. Het eten is goed en bij welke Stayokay we ook komen, de keuken is altijd top. Er wordt heel goed omgegaan met alle diëten en allergieën. Deze zijn er natuurlijk best veel bij grote groepen. Ook belangrijk is dat de kinderen een eigen wc en badkamer hebben. Daardoor hoeft niemand in de nacht de kamer uit. Dus als een kind op de gang loopt, weet je dat het foute boel is. Tot slot is ook de aanwezigheid van grote zalen voor ons essentieel."

"We doen van alles op schoolkamp: sport en spel, samenwerken, bonte avond en andere activiteiten afhankelijk van de locatie. Als we in Stayokay Bergen op Zoom zitten, gaan we naar het Klimbos, in Heeg gaan we zeilen en in Gorssel maken we een kampvuur. Heel uiteenlopende dingen dus! Maar alles staat in het kader van kennismaking en samenwerken.


De leukste tijd hebben wij altijd in Gorssel. Je let op alle bijzondere aspecten en in Gorssel zijn dat er heel veel. De contacten met de mensen in het hostel zijn erg goed en hoewel activiteiten buiten het hostel lastig zijn vanwege de bereikbaarheid, zijn de sport- en spel- aspecten geweldig. Zeker het grensspel in het kleine bosje!"

Rian, afdelingsleider groep 1, Vechtstede College Weesp

“Er wordt heel goed omgegaan met alle diëten en allergieën”

BERGEN OP ZOOM

KLIMBOS BRABANTSE WAL

Met 7 klimattracties van 3 tot 18 meter heb je de hele middag plezier in dit klimbos. Bovendien zijn er allerlei leuke activiteiten naast het klimmen. Zo kun je boogschieten, naar de expositie gaan of lekker zitten op het terras.

GORSSEL

DE SCHEG

In sport- en belevingscentrum De Scheg kun je alle kanten op. Voor scholen zijn er speciale arrangementen, zoals zwemmen in het zwemparadijs, schaatsen op de ijsbaan of drift karten. Pret verzekerd!

DE LANGE TO-DO LIJST VAN RAFAELA

"Hi!

Mijn naam is Rafaela en ik kom uit Brazilië. Ik ben net ingecheckt en ik heb een waslijst aan dingen die ik wil zien en doen. Het probleem is alleen dat ik maar drie dagen heb, dus het wordt flink aanpoten! Dit is ook mijn eerste reis in mijn eentje. Spannend dus!


Wat ik allemaal wil gaan doen? Oké, komt 'ie: ik wil naar het Anne Frank Huis, het Eye Filmmuseum, het Rijksmuseum, de Hallen, het NEMO Science Museum en het Leidseplein. Ik ben superblij dat ik voor Stayokay heb gekozen. De locatie is perfect en het is ook een plek waar ik me in mijn eentje veilig voel. Ik kan niet wachten om op pad te gaan. I love it here!"

RAFAELA RAADT AAN

ANNE FRANK HUIS

Het Anne Frank Huis is ongetwijfeld één van de grote trekpleisters van Amsterdam. Een bezoek aan het Achterhuis, waar Anne meer dan twee jaar zat ondergedoken, is een ervaring die je bijblijft. Met foto’s, films en objecten van de onderduikers worden de gebeurtenissen tot leven gewekt. Ook de originele dagboeken van Anne Frank worden hier tentoongesteld.

EYE

Cinefielen opgelet! In het EYE filmmuseum, gelegen aan het IJ in Amsterdam, vind je alles over ons filmerfgoed. EYE beheert meer dan 40.000 films. Elk genre passeert de revue, en zowel grote klassiekers als obscure cultfilms worden tentoongesteld. Leer alles over film, pak een hoofdtelefoon om films te beleven en bekijk prachtige setfoto’s om beroemde regisseurs aan het werk te zien.

#STAYOKAY

STAYOKAY AMSTERDAM VONDELPARK

ONTMOET REIZIGERS UIT DE HELE WERELD

• Bar en restaurant

• Privékamers en gedeelde kamers

• Eén van de grootste hostels van Europa

• Gelegen in hartje Amsterdam

• Gratis wifi

• Fietsverhuur

• Rolstoelvriendelijk