DEZE ACTIVITEITEN ZIJN EEN REIS WAARD

De zon schijnt en de Nederlandse evenementen schieten als paddenstoelen uit de grond. Sommige activiteiten zijn zó leuk dat ze volstaan als minivakantie in eigen land.

4 juni - 15 augustus

WK SAND SCULPTING

7 juli - 2 september

WORLD OF DINOS

15 - 22 juli

EK BEACHVOLLEYBAL

27 - 28 juli

ZOMERCARNAVAL

28 juli - 5 augustus

AMSTERDAM GAY PRIDE

3 - 5 augustus

IRONMAN

4 - 17 augustus

SKÛTSJESILEN

15 - 19 augustus

HAARLEM JAZZ & MORE


WK Sand Sculpting 2018

• Wanneer: 4 juni tot en met 15 augustus

• Kosten: gratis

• Dichtstbijzijnde Stayokay: Den Haag

Zandkastelen bouwen voor gevorderden! Tijdens het WK Sand Sculpting kunnen ze er wat van. In totaal verrijzen er 9 grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog! Het is de eerste keer dat Nederland gastland is van dit unieke wereldkampioenschap, dus grijp je kans!


World of Dinos

Wanneer: 7 juli tot en met 2 september

Kosten: kinderen 3 t/m 12 jaar € 15, volwassenen € 17,50

Dichtstbijzijnde Stayokay: Utrecht Centrum

Tijdens de zomervakantie wordt de Jaarbeurs in Utrecht veroverd door zestig levensgrote dinosaurussen. Alle dino’s bewegen én maken geluid! De dino-expositie World of Dinos omvat 7.000 vierkante meter is daarmee de grootst reizende Dino Expositie van Europa! Hij start in Utrecht, waarna de expo de hele wereld overgaat. Een absolute must see voor de kids!


EK Beachvolleybal 2018

Wanneer: 15 tot en met 22 juli

Kosten: van € 12,50 tot € 20

Dichtstbijzijnde Stayokay: Utrecht Centrum

In juli vormen de terrassen op de Neude het decor van het EK Beachvolleybal. Stoelen en tafels maken plaats voor zand en tribunes. Het belooft een ware belevenis te worden om een wedstrijd mee te maken op deze unieke locatie! Extra leuk: het speelveld ligt recht voor de deur van ons hostel. Ook in Apeldoorn, Den Haag en Rotterdam worden wedstrijden gespeeld.


Zomercarnaval Rotterdam

Wanneer: 27 tot en met 28 juli

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Rotterdam

Beleef een stukje Rio de Janeiro in eigen land! Laat je betoveren door de pracht en praal van het Rotterdamse Zomercarnaval. Op 27 juli vindt de Battle Of Drums plaats op het Hofplein en op 28 juli trekt er een 2,5 km lange stoet dwars door het centrum. Met ruim 2500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen, 30 praalwagens is het tevens de grootste Caribische optocht van Nederland! De optocht begint en eindigt op de Schiedamsedijk.


Amsterdam Gay Pride

Wanneer: 28 juli tot en met 5 augustus

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Amsterdam Vondelpark

Tijdens de Amsterdam Gay Pride is het één groot feest in de stad. Van workshops tot straat- en pleinfeesten voor jong en oud. Het grootste spektakel vindt plaats op zaterdag 4 augustus tijdens de Canal Parade, wanneer de mooist versierde mensen en boten voorbijkomen. Een van de leukste plaatsen om de sfeer te proeven is aan de Prinsengracht!


IRONMAN

Wanneer: 3 augustus IRONMAN Night Run, 4 augustus IRONKIDS,
5 augustus officiële triatlon

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Maastricht

Voor sportliefhebbers is Maastricht begin augustus the place to be. Dan vindt namelijk IRONMAN plaats, ’s werelds grootste triatlonevenement. Deelnemers werken zich in het zweet met 3,8 km zwemmen, 178 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Intussen geniet jij met een hapje en drankje van de fantastische sfeer in het bourgondische Zuid-Limburg. Verschil moet er zijn!


Skûtsjesilen

Wanneer: 4 tot en met 17 augustus

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Heeg

Een skûtsje is een houten of stalen tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Ieder jaar wordt er in de eerste twee weken van de bouwvakvakanties een heus kampioenschap op de Friese meren gehouden tussen de boten. Zeilen in de wind en varen maar! Een fantastische traditie om vanaf de kant te aanschouwen. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan het Scheepvaart Museum Sneek.


HAARLEM JAZZ & MORE

Wanneer: 15 tot en met 19 augustus

Kosten: gratis

Dichtstbijzijnde Stayokay: Haarlem

Nielson, Gers Pardoel, Jody Bernal en Paul de Munnik. Zomaar een lijstje namen van artiesten die tijdens Haarlem Jazz & More gratis te bewonderen zijn! Voor vijf dagen verandert de oude binnenstad in één grote dansvloer met vier verschillende podia. De eerste optredens beginnen vanaf 18:00, dus overdag kun je lekker relaxen in de nabijgelegen badplaatsen Bloemendaal en Zandvoort.

Voor welk uitje ga jij deze zomer? Nodig je vrienden en familie uit!