LEKKER LÁÁÁNG WEEKEND

De paashaas is nog maar net weggesprongen of onze koning viert alweer zijn verjaardag. En met Pinksteren krijgen we nóg een lekker lang weekend. Heb je te weinig ideeën voor zoveel tijd? We got you covered!


PASEN IN AMSTERDAM

AMSTERDAM OOST

Van 20 t/m 22 april zit je er op je paasbest bij in ons hostel in Amsterdam Oost. Talloze leuke activiteiten op een steenworp afstand voor een onvergetelijk paasfeest.

Stayokay Amsterdam Oost zit in een voormalig schoolgebouw. Voordat je flashbacks krijgt naar langdradige lessen en strafwerk: het hostel is allesbehalve saai! Grote gerenoveerde kamers, een eigen restaurant én leuke buren (een bioscoop en een theater) zorgen voor een ervaring die je bijblijft.

EEN KERK OP ZOLDER

In een doodgewoon Amsterdams grachtenhuis bevond zich eeuwenlang een geheime schuilkerk. Zo'n 130 jaar geleden werd dit een bijzonder museum: Ons’ Lieve Heer op Solder. Nog altijd een must see!

EUROPA'S GROOTSTE SCHOMMEL

Londen heeft het London Eye reuzenrad, maar Amsterdam heeft de A’DAM Lookout. Dit is een gigantische schommel op het dak van de A’DAM Toren met een hoogte van 100 meter.

ETEN IN HET DONKER

De beste manier om optimaal te genieten van je eten, is door je zicht uit te schakelen. Bij Ctaste word je begeleid door blinde obers en eet je in het pikkedonker. Een bijzondere én smakelijke ervaring.

“In hartje Amsterdam vind je een van de ‘lenterigste’ plekken van de stad: Hortus Botanicus. Een (paas)dag welbesteed!”

RACE TEGEN DE KLOK

In Escape World Amsterdam zijn er allerlei te gekke escape rooms waarbij je speelt in een race tegen de klok. Zo stap je aan boord van De Vliegende Hollander of dwaal je rond in een chocoladefabriek. Aanwijzingen vinden en puzzels oplossen – dat is het hele eieren eten.

STAYOKAY AMSTERDAM OOST

 • Bar/restaurant/terras
 • Gratis wifi
 • Wasserette
 • Rolstoelvriendelijk
 • Fietsverhuur

EEN KONINKLIJK WEEKEND

SOEST


Op 27 april is het weer Koningsdag en Stayokay Soest is de perfect uitvalsbasis voor allerlei ‘oranje’ uitjes. Je voelt je de koning te rijk.

Het hostel ligt bij de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is ook een dagje Utrecht of Amersfoort goed te doen. Als modern designhostel legt Stayokay Soest je bovendien op allerlei manieren in de watten. Genieten van het luxeleventje dus, zoals een koning betaamt.

PALEIS SOESTDIJK

Het 17e-eeuwse Paleis Soestdijk is een unieke belevenis voor het hele gezin. Onder anderen Lodewijk Napoleon, Prinses Juliana en Prins Bernhard woonden er. Tegenwoordig kun je het paleis bezichtigen. Er is zelfs een speciale familie-tour die kinderen op interactieve wijze laat kennismaken met de koninklijke familie.

RUSTHUIS VOOR PAARDEN

Het paard is een edel dier en moet dan ook zo worden behandeld. Bij De Paardenkamp in Soest kunnen gepensioneerde werkpaarden en pony’s van hun oude dag genieten. Hoe? Door te worden geaaid door jouw kinderen! Let op: op Koningsdag zelf is De Paardenkamp dicht.

DIERENPARK AMERSFOORT

Ooit al een witte tijger willen zien? Dit is je kans! In DierenPark Amersfoort loopt er een rond tussen de Siberische tijgers. Tel hier leeuwen, olifanten en giraffes bij op, en je hebt een echte koninklijke dierentuin. Niet dat je de treksprinkhanen moet overslaan, natuurlijk.

HANDEN UIT DE MOUWEN

Op kaasboerderij De Staelenhoef is het werk nooit klaar. Deze eeuwenoude boerderij is absoluut een bezoek waard, alleen al omdat je er een workshop kaasmaken kunt doen. Wel van tevoren even een afspraak maken.

KOEKHAPPEN MET DE KONING

Dit jaar bezoekt koning Willem-Alexander Amersfoort om zijn verjaardag te vieren. En daar kunnen jullie bij zijn, want vanuit het hostel ben je in no-time in Amersfoort. Moedig hem aan tijdens de oud-Hollandse spellen en speur naar diamantjes op de kleedjesmarkt.

NATIONAAL MILITAIR MUSEUM

Het Nationaal Militair Museum werd vijf jaar geleden geopend door koning Willem-Alexander en is een indrukwekkend museum over het verleden, heden en toekomst van onze krijgsmacht. Baan je een weg tussen tanks en vliegtuigen, en kijk uit dat je onderweg niet in een pijlpunt trapt.

STAYOKAY SOEST

 • Bar/terras
 • Inclusief ontbijt
 • Wasserette
 • Rolstoelvriendelijk
 • Fietsverhuur
 • Gratis parkeren


PINKSTERPLEZIER

ARNHEM

Stayokay Arnhem is the place to be voor een heerlijk Pinksterweekend. Met de Veluwe in de verte en een bruisende stad op de deurdrempel kun je alle kanten op.

Als er één stad is waar cultuur en natuur samenkomen, dan is het wel Arnhem. Stayokay Arnhem zorgt er elke ochtend voor dat je heerlijk wakker wordt en meteen een lekker ontbijt achter de kiezen krijgt. Het hostel heeft daarnaast een echte Engelse pub om ’s avonds ontspannen een biertje te drinken.

EUSEBIUSKERK

De Eusebiuskerk stond er al in de middeleeuwen, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest en na de oorlog weer opgebouwd. Met andere woorden: deze kerk vertelt het verhaal van Arnhem. Volg een rondleiding in de kerk en je komt alles te weten over de geschiedenis en architectuur. O, en het praalgraf van Karel van Gelre!

HEMELS LEKKER

Taartjes, verse broodjes, wentelteefjes, high tea… je kunt altijd wel een reden bedenken waarom je jezelf bij lunchroom Hemels op iets lekkers mag trakteren. Leuk is dat je er de hele dag kunt ontbijten, dus het regent de hele dag scones en American pancakes.

EEN REIS DOOR DE TIJD

Met mooi weer is er niets leukers dan een openluchtmuseum. En zeker een waar je een reis maakt door twee eeuwen geschiedenis! In het Nederlands Openluchtmuseum zijn de gebouwen en de mensen zo uit je geschiedenisboek weggelopen. Spelen op het Zaanse plein, de bakker helpen met zijn oud-Hollandse recepten – het kan allemaal.

PARK SONSBEEK

Het heuvelachtige Park Sonsbeek is het bekendste park van de stad, en zelfs een beschermd stadsgezicht. Met een oppervlakte van 67 hectare krijg je er alle ruimte om lekker te genieten van de zon… én van dat worstje op de barbecue, want barbecueën is hier geen probleem (houd het wel netjes, uiteraard).

AMUSEMENT IN 'T AMUSEMENT

Eigenaresse Estée Strooker won in 2010 als eerste Masterchef. Hoewel ze pas 20 was, opende ze een jaar later haar restaurant ’t Amusement. Sindsdien maakt ze heel Arnhem blij met haar heerlijke gerechten. Het maakt je bovendien bewust van de voedselindustrie, met een bewuste keuze in ingrediënten.

NATTE VOETEN

Het Nederlands Watermuseum is een gouden greep als het weer tegenvalt en je het weekend niet in het water wil laten vallen. Hoewel… dit museum houdt zich bezig met alles wat met water te maken heeft. Kinderen kunnen zelf shampoo maken en in een heus lab proeven doen. Let op: op Tweede Pinksterdag is het museum gesloten.

“In het Arnhemse Bartokpark ligt het Feestaardvarken, een groot kunstwerk waar kinderen op kunnen klauteren.”

STAYOKAY ARNHEM

 • Restaurant/bar
 • Inclusief ontbijt
 • Gratis WiFi
 • Wasserette
 • Rolstoelvriendelijk
 • Fietsverhuur
 • Gratis parkeren