SPOEDCURSUS ONTHAASTEN

Het is belangrijk om zo nu en dan even op de rem te trappen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, onthaasten? Een spoedcursus!


MENTAAL ONTHAASTEN

DIGITAL DETOX

ONTDEK EN ERVAAR

Dat je aan het digital detoxen bent, wil niet zeggen dat je de hele dag in het gras ligt. Juist leuke uitjes zorgen voor een gezonde afleiding van je digitale leven.

Laten we allereerst eens afrekenen met al die digitale prikkels. Durf jij het aan om je smartphone de hele dag op ‘uit’ te zetten? Dat klinkt moeilijker dan het is; je hebt er alleen de juiste plek voor nodig.

We worden achtervolgd door allerlei schermen: laptop, tv, tablet, smartphone. Leuk… voor even. Al die Facebook-updates, agenda pop-ups en appjes leiden tot vermoeidheid en stress. Tijd om hier een einde aan te maken! Zoek naar een stille plek waar dat goed kan. Laten we de Biesbosch als voorbeeld nemen. Als je bij ons Dordtse hostel aankomt, laat je toestel dan eens achter in onze kluisjes. En een horloge? Helemaal niet nodig! Met het ‘verdwijnen’ van tijd verschijnt de rust. Onze collega’s helpen je graag een handje met het volhouden van je digital detox-kuur.

HET PAARDENMIDDEL VOOR RUST

Geniet van ambachtelijke lekkernijen in de theetuin van Shirestal De Griendheuvel. Onder het genot van een kopje thee (of paardenmelk!) geniet je hier in alle rust van de groene omgeving en Shirepaarden.

SSST...

Een kanotocht door de Biesbosch is ideaal, maar ook het huren van een fluisterbootje is perfect om te genieten van de flora en fauna. Weest extra stil en wie weet zie je zelfs een bever of twee.

Kirsten over Stayokay Dordrecht:

"Gezellig in de natuur en toch dicht bij een van de mooiste Nederlandse steden"

PLEK VAN BEZINNING

STAYOKAY DORDRECHT

Breng je geest tot rust in Stayokay Dordrecht. Hier zit je aan de rand van de Biesbosch, en kun je ook nog eens kan overnachten in een echt Wikkelhouse. Dit is een duurzaam huisje van karton, helemaal afgezonderd van de rest van het hostel. Perfect voor jouw digital detox.

  • Restaurant en bar
  • Privékamers en gedeelde kamers
  • Gratis wifi
  • Fietsverhuur
  • Rolstoelvriendelijk

FYSIEK ONTHAASTEN

MET JE HOOFD IN DE WOLKEN


Nu je handen niet meer trillend naar die telefoon gaan, is het tijd voor wat aandacht aan je lichaam. Want ook je lijf is cruciaal voor een zen-gevoel.

Newsflash: beweging maakt gelukkig! Yoga is een van de beste sporten om de balans in je lichaam te vinden. Uit onderzoek blijkt dat yoga niet alleen je lenigheid verbetert, maar ook belangrijk is voor de opbouw van spierkracht, je postuur, de gezondheid van je botten en je bloeddruk. De oefeningen helpen je bovendien om beter te slapen, wat ook niet onbelangrijk is als je volledig in balans wilt zijn. De klassieke vorm van yoga is Hatha yoga, gericht op de flexibiliteit van je lichaam. Er zijn echter verschillende soorten yoga waarmee je niet alleen de balans, maar ook de grenzen op zoekt.

LEER JEZELF KENNEN

In Rotterdam zijn verschillende hippe yogastudio’s die jou de fijne kneepjes van het vak leren. Je komt jezelf hier ongetwijfeld tegen, maar die ontmoeting is bijzonder boeiend.

KUNST- EN VLIEGWERK

Op de yogartschool in Rotterdam Delfshaven wordt aerial yoga-les gegeven. Bij deze variant zweef je door de lucht aan de hand van speciale yogadoeken die aan het plafond hangen. Doordat je rug wordt ontlast, is het geschikt voor zelfs de stijfste hark. Yoga, dans, acrobatiek, zen - het zit er allemaal in. In de yogartschool geeft yoga-pilote Juliette les en heeft ze haar kunstzinnige FlyingArtwork atelier van luchtacrobatiek.

ZWEETWERK

Bij Bikram voer je allerlei yogabewegingen uit… in een ruimte van 40 graden! Voor de beste Bikram yoga ga je naar yogaschool Bikram Yoga Rotterdam in het Scheepvaartkwartier. 26 houdingen, 2 ademhalingsoefeningen, 90 minuten lang. Zo train je je hele lichaam én doorzettingsvermogen. Moe maar voldaan verlaat je de kennismakingsles, helemaal in balans en klaar voor wat er ook op je pad komt.

DOWNTOWN CHILL-CITY

STAYOKAY ROTTERDAM

We kunnen geen Nederlandse stad bedenken die zo vol bezige bijen zit als Rotterdam. Maar er zijn ook weinig steden zó zen als Rotjeknor! Balans, daar draait het om. Stayokay Rotterdam is de perfecte locatie om je lichaam te leren kennen en te ontdekken wat je in je mars hebt. Zelfs de locatie van het hostel is volledig in balans, op de grens van de drukke zakenwereld en de oude haven.

  • Restaurant en bar
  • Privékamers en gedeelde kamers
  • Gratis wifi
  • Fietsverhuur
  • Rolstoelvriendelijk

Samen zen worden? Deel de tips!