LEKKER (IN)ACTIEF

Of je nu je handen uit de mouwen wilt steken of je handen in de zakken wilt houden: aan de kust zit je goed deze zomer. Stippel je trip uit en zoek de balans op!


EEN ZEE VAN RUST

TEXEL

Wat is er leuker dan genieten op een onbewoond eiland? Genieten op een bewoond eiland! Zo zit je kalmpjes bij het strand en de zee, maar zijn er toch allerlei activiteiten om je heen.

Stayokay Texel ligt centraal op het waddeneiland. Hierdoor heb je alles in de buurt: de duinen, het strand, maar ook hoofdstad Den Burg. Omdat het hostel is gemaakt van natuurlijke materialen, gaat hij perfect op in de omgeving. Vervolgens is het zeehonden spotten geblazen, schaapjes kijken, of ons eigen bijenhotel inspecteren. Wil je even je energie kwijt? Ook dat kan; er zijn meerdere speel- en sportvelden om het hostel.

GoLocal

Bezoek Vuurtoren Eierland, op het noordelijkste plekje van Texel!

DOE JE DING

INSPANNING: HET WAD OP

Wadlopen is niet voor watjes. Met de hakken in het slik, urenlang zwoegend door de blubber en de zandplaten. Of het ook leuk is? You bet! Van de gids leer je allerlei fascinerende dingen over de flora en fauna. De meeste georganiseerde wadlooptochten beginnen op het Friese vasteland. Een supermooie activiteit om je vakantie mee te starten. En na afloop kun je op adem komen in het hostel.

ONTSPANNING: HUIFKARTOCHT

Je kunt natuurlijk zelf de branding in rennen óf je lekker langs de zee laten trekken door paarden. Klinkt dat laatste jou als muziek in de oren, maak dan zeker eens een huifkartocht over Texel. Dit kan onder andere bij Jan Plezier Texel. De naam spreekt al voor zich! Of je nu alleen bent, met je gezin of met een groep: tochten op maat zijn in no-time gemaakt.

IN- ÉN ONTSPANNING: FONTEINSNOL

De naam lijkt op een wat vreemde scheldnaam, maar je spreekt het uit als ‘fonteins-nol’. Een nol is een begroeide duin, in dit geval oorspronkelijk aan een bron. De fonteinsnol op Texel is een prachtig bosrijk gebied waar je kunt doen en laten wat je wilt. Zo kunnen kinderen hutten bouwen op de speelplaatsen, kun je genieten van het prachtige uitkijkpunt of lekker picknicken en barbecueën.

STAYOKAY TEXEL

 • Bar & restaurant
 • Privékamers
 • Inclusief ontbijt
 • Gratis wifi
 • Wasserette
 • Fietsverhuur
 • Gratis parkeren

TE KUST EN TE KEUR

NOORDWIJK


Vissersdorp Noordwijk is aan de ene kant een rustig oord, maar aan de andere kant het kloppende hart van de regio. Je struikelt er over sportieve activiteiten én chillspots.

De kust is, zeker nu het zonnetje schijnt, the place to be. Bij Stayokay Noordwijk zit je wat dat betreft goed, zo pal naast de duinen. Het hostel zelf ademt gezelligheid en comfort. Met een eigen volleybalveld en een grote tuin met een grasveld kun je zo actief zijn als je zelf wilt. En net zoals in de andere Stayokay hostels zijn we ook in Noordwijk lekker groen bezig. Zo hebben we onze eigen bijenkassen en een heus insectenhotel. Om beter gezegd, insectenhostel!

3X FUN FOR ALL

INSPANNING:
SPRINGEN MAAR!

Als de kinderen even helemaal los willen gaan, dan is Jumpin’ Noordwijk de aangewezen plek om dit te doen. Met 600 vierkante meter aan trampolines is het een paradijs voor kids vanaf 4 jaar. Lekker springen, een potje dodgeball of salto’s oefenen in de foam pit: alles kan, alles mag. Er is zelfs een basket aanwezig!

ONTSPANNING:
PLUK DE DAG

Er is niets zo zen als het plukken van je eigen bloemen. Even helemaal niets, lopen door een heerlijk geurend veld en daarna lekker genieten van het mooie boeket dat je hebt verzameld. Bij Annemiekes Pluktuin in Hillegom heb je de keuze uit vele verschillende soorten bloemen (allemaal biologisch gekweekt). Pak een mandje en ga aan de slag.

IN- ÉN ONTSPANNING: AAN ZEE

Powerkiten, brandingtraften, brandingkanoën… aan de kust van Noordwijk is altijd wat te doen! En er is altijd niks te doen, als je dat wilt. Het mooie strand is de ideale plek om lekker lui te genieten van de stralende zomerzon. Rondom Noordwijk liggen bovendien prachtige duin- en bosgebieden zoals de Coepelduynen.

Noortje over Stayokay Noordwijk:

“Mooi en kindvriendelijk hostel, dicht bij het strand en andere leuke bezienswaardigheden!"

STAYOKAY NOORDWIJK

 • Bar & restaurant
 • Privékamers
 • Inclusief ontbijt
 • Gratis wifi
 • Wasserette
 • Barbecuemogelijkheid
 • Fietsverhuur
 • Gratis parkeren


EIGENWIJS EGMOND

EGMOND

Strand, zee, en verschillende steden op een steenworp afstand: Stayokay Egmond is een topbestemming voor deze zomer.

Ons hostel in Egmond is modern, fris en (duurzaam) fruitig. Met een ontspannen sfeer, een bar om even uit te puffen én allerlei sport- en spelmogelijkheden op het terrein is er voor ieder wat wils. Bovendien is de beroemde kaasstad Alkmaar goed te bereizen. Ook nog een speciale shout-out naar de mooie terrassen van het hostel, die strategisch gelegen zijn om zoveel mogelijk zon te pakken. Daar is de zomer immers voor, toch?

GoLocal

Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht

AAN DE SLAG

INSPANNING: VLIEGEREN VOOR GEVORDERDEN

Bij kiteschool Juicy kun je terecht voor iets wat je altijd al wilde doen, maar nooit aandurfde: kitesurfen! Deze zomer ga je hier verandering in brengen. Van beginners tot gevorderden, iedereen kan hier lessen krijgen. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, wil je altijd op het water blijven! Laat de landrotten maar achter.

ONTSPANNING: STRUINEN IN DE DUINEN

Vroeger werden zogenoemde ‘bleekneusjes’ (zwakke kinderen) naar Egmond gestuurd om aan te sterken met de zilte zeelucht, en inderdaad: de omgeving doet wonderen! Zeker het Noord-Hollands Duinreservaat is de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er rustig struinen en je hoofd leegmaken. Met een oppervlakte van 5300 hectare ben je in een andere wereld.

IN- ÉN ONTSPANNING: LAND IN ZICHT

De vuurtoren J.C.J. van Speijk is een schoolvoorbeeld van ‘inspanning zorgt voor ontspanning’. Met 137 treden is het even klimmen geblazen, maar de beloning is groot: een fenomenaal uitzicht over zee. De oudste vuurtoren van het land stamt uit 1833 en ontleent zijn naam aan de commandant Jan van Speijk, die tijdens de Belgische Opstand zijn boot liet exploderen om te voorkomen dat hij in Belgische handen viel.

STAYOKAY EGMOND

 • Bar & restaurant
 • Privékamers
 • Inclusief ontbijt
 • Gratis wifi
 • Wasserette
 • Barbecuemogelijkheid
 • Fietsverhuur
 • Gratis parkeren

Wie daag jij uit voor een avontuurlijk weekendje weg? Nodig hem of haar alvast uit!