GASTENBOEK

Wie kent Stayokay beter dan onze gasten? Daarom laten we hen graag aan het woord om hun ervaringen te delen. Dit keer vertelt blogger Annelies Dorsman over haar verblijf in Dordrecht!

MET ÉÉN BEEN IN DE BIESBOSCH

“Stayokay Dordrecht is een leuke uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes in de omgeving. Vanuit ons knusse Wikkelhouse stonden we ten eerste al met één been in de Biesbosch. Het hostel bevindt zich namelijk aan de rand van het nationaal park! Ook Kinderdijk is een aanrader, evenals het Energiehuis, dat op een steenworp afstand ligt. Het hostel heeft bovendien een superleuke speeltuin op het terrein.”

AANRADERS VAN ANNELIES

BIESBOSCH

“De Biesbosch is hartstikke leuk om met een fluisterboot te ontdekken. Op ons weekendje weg zijn we naar het Biesboschmuseum geweest. Dit museum heeft een prachtige ligging op een eiland. Bij het museum reserveerden we een rondvaart van een uur, wat ik wel een goede lengte vind voor kinderen.”

ENERGIEHUIS

“Het Energiehuis ligt vlak bij het hostel. Dit is een mooi industrieel gebouw met meerdere functies. Als je naar een film of het theater wil, is dit the place to be. Omdat het op slechts een paar minuten afstand van Stayokay ligt, is een bezoek zo gemaakt. Je hoeft daardoor niet eens naar het centrum van Dordrecht te gaan voor een leuke film!”

KINDERDIJK

“Kinderdijk lag op onze route van Amsterdam naar het hostel. Ik was nog nooit in Kinderdijk geweest, maar wist dat het er behoorlijk druk kan zijn met toeristen. Gelukkig waren we er al ’s ochtends. De meeste toeristen bezochten alleen de eerste molens, dus we hadden de ruimte om in alle rust te genieten van het landschap.”

OVER HET WIKKELHOUSE

“Het Wikkelhouse ligt afgezonderd van het hostel, waardoor je er heerlijk rustig verblijft. Het huisje is gemaakt van duurzame materialen en heeft een beetje een Scandinavische uitstraling. Het is niet heel groot, maar alles zit erin. Zelfs een keukentje, wat ideaal is als je zelf iets wil klaarmaken. De faciliteiten vind ik kwalitatief goed. Zo staat er geen simpel plastic campingbedje voor kinderen, maar een degelijk houten ledikantje.

Voor mijn kids was het Wikkelhouse echt één groot avontuur. Onze oudste, Scott, klom uiteraard meteen bovenin het stapelbed om deze plek te claimen... gelukkig ging dat allemaal goed!”

• Slapen in de natuur

• Opgemaakt tweepersoonsbed en stapelbed

• 2-pits-kookstel met pannenset

• Servies en bestek voor 4 personen

• Een Nespresso koffiezetapparaat

• Gemaakt van gerecycled karton

• Een koelkast

• Met uitzicht op het water

Meer weten? Check het blog van Annelies om meer te lezen over haar reis!